ӵ枴糧 𱯠笥񧳟Რ䩡��筠ϫיִ륩ᠴ粠¯� 㩡 �頻ﭯ쟡 ݰ婴ᠡ𼠡ߴ笡 �𱯝䱯�򠍝Რħ쯪񡴟Რʵ񮠌紳ﴜꧠ, �ĥ�ᠳ ɯ��17.
(EUROKINISSI/ÉّÏӠʏ͔QɍǓ)

Ο εφιάλτης του Πάνου Καμμένου επανήλθε, εν μέσω καύσωνα, στην κυβέρνηση, για να θυμίσει στον Αλέξη Τσίπρα ότι το βάρος από την πολιτική κάλυψη που παρέχει στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ είναι μεγάλο και επικίνδυνο. Υστερα από τρεις μήνες τηλεοπτικής αποχής και αρκετές εβδομάδες απουσίας, ακόμα και από ψηφοφορίες στη Βουλή, ο Π. Καμμένος εμφανίστηκε, για να κάνει άλλη μία μεγαλοπρεπή κυβίστηση και να δηλώσει ότι «ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ θα πάμε μαζί μέχρι τέλους», αδειάζοντας και πάλι… τον εαυτό του όσον αφορά τις δηλώσεις του προέδρου της Βουλής για την Ορθοδοξία.

Είχαν περάσει μόλις λίγες ώρες από τη στιγμή που, οργισμένος από τις δηλώσεις του Ν. Βούτση, ότι «η Ελλάδα δεν είναι “Ταλιμπάν της Ορθοδοξίας”», ο υπουργός Αμυνας έπιασε το κινητό του και, με την προσφιλή του μέθοδο, έγραψε στο Twitter: «Οι δηλώσεις του προέδρου της Βουλής μάς βρίσκουν απόλυτα αντίθετους, όπως και τη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων». Με αυτή την αντίδραση, μάλιστα, ώθησε και τους βουλευτές του να πράξουν το ίδιο, όπως ο Δ. Καμμένος, ο οποίος με δήλωσή του στην «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ του Τύπου»,

μεταξύ άλλων, τόνισε ότι «η εποχή που ζούμε απαιτεί ενότητα και όχι έναν αναίτια διχαστικό λόγο».

Ομως, ο Π. Καμμένος άφησε ξανά έκθετα και τα στελέχη του, αφού, μετά την «επανάστασή του», κανόνισε να βγει την επομένη το πρωί στον ΣΚΑΪ και να μαζέψει την πρόσκαιρη οργή του, λέγοντας ότι «ήταν προσωπικές απόψεις» του Ν. Βούτση για την Ορθοδοξία, για να καταλήξει με κατηγορηματικό τρόπο πως θα μείνει με τον Αλέξη Τσίπρα μέχρι τέλους. Αλήθεια, στον… ΣΥΡΙΖΑ το ξέρουν;

Ετσι, ο άγριος πολιτικός καύσωνας που πλήττει την κυβέρνηση, ελέω Καμμένου, ανάβει φωτιές, με τον κυβερνητικό εταίρο να αισθάνεται τον τρόμο από ενδεχόμενη αλλαγή στάσης εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, που θα τον άφηνε ανυπεράσπιστο όχι μόνο στις αποκαλύψεις για τον ρόλο του στις τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη αλλά και για τη γενικότερη προκλητική συμπεριφορά του (άσεμνες χειρονομίες, άσεμνες φωτογραφίες στο Twitter, παραγγελίες για ακριβές διόπτρες στον Στρατό και, τελευταία, διαφοροποιήσεις από νομοσχέδια όπως αυτό για την Παιδεία, που περιελάμβανε την κατάργηση του ασύλου στα πανεπιστήμια).

Ο τρόμος του Πάνου Καμμένου, που τον ανάγκασε να μαζέψει τις δηλώσεις του κατά του Ν. Βούτση μέσα σε λίγες ώρες, αναζωπύρωσε, όμως, και την οργή βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, που αισθάνονται ότι οι δικές τους αριστερές πολιτικές, τις οποίες σχεδιάζουν να φέρουν τώρα στο προσκήνιο με έμφαση και στις σχέσεις κράτους – Εκκλησίας, δεν μπορούν να συνεχιστούν με τον Πάνο Καμμένο πανικόβλητο, υπό τον φόβο των αποκαλύψεων.

Η χρονική σειρά των χθεσινών γεγονότων είναι αποκαλυπτική για την ακαριαία αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος είχε ήδη βγάλει σκληρή ανακοίνωση κατά της ΝΔ (ώρα 05.12) για «διαχωριστικές γραμμές», πριν ο Π. Καμμένος να αναρτήσει στο Twitter του (ώρα 05.24) την αντίθεσή του με τον Ν. Βούτση, οπότε σήμανε συναγερμός, καθώς θεωρήθηκε αυτονόητα ότι ο υπουργός Αμυνας «συντάχθηκε» με τη θέση της ΝΔ. Ετσι, κατέστη σαφές ότι με την κίνησή του αυτή ο Π. Καμμένος προκάλεσε σοβαρό ρήγμα με το ίδιο το πρωθυπουργικό γραφείο, το οποίο είχε καταγγείλει τις θέσεις της ΝΔ για «παρωχημένο εθνικισμό».

Comments are closed.