zaria

«Η Ελλάδα παίχτηκε στα ζάρια» τονίζουν από τη ΝΔ, που κλιμακώνει, εν μέσω θέρους, την πίεσή της προς το Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να δοθούν εξηγήσεις για τη διαπραγμάτευση του πρώτου εξαμήνου του 2015. Στο στόχαστρο των «γαλάζιων» στελεχών -τα οποία ξεκαθαρίζουν ότι θα συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή, είτε από αυτή είτε από την επόμενη Βουλή- έχει μπει, πλέον, ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά και τις «βόμβες» Βαρουφάκη για τα SMS που αντάλλαξε μαζί του, πριν από το Eurogroup της 11ης Μαΐου 2015.

 

Στο πλαίσιο αυτό, από την αξιωματική αντιπολίτευση θα συνεχίσουν να καλούν τον κ. Τσίπρα, του οποίου τη σιωπή εκλαμβάνουν ως ενοχή, να δώσει μια ξεκάθαρη απάντηση για τα πραγματικά σχέδιά του και για τη μεθόδευση της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, την οποία, όπως αποκάλυψε ο τότε υπουργός επί των Οικονομικών του, διαπραγματευόταν με τον κ. Σόιμπλε.

 

Σε αποκλειστικές δηλώσεις τους στην «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ του Τύπου», οι αντιπρόεδροι της ΝΔ, κύριοι Χατζηδάκης και Γεωργιάδης, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Λευτέρης Αυγενάκης και άλλα κορυφαία στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιμένουν στην ανάγκη να διερευνηθούν οι κυβερνητικοί χειρισμοί στην οικονομία. Και σημειώνουν:

 

 

Κωστής Χατζηδάκης*

Η Νέα Δημοκρατία θέλει να διερευνηθεί το εξάμηνο της διαπραγμάτευσης Τσίπρα – Βαρουφάκη όχι λόγω περιέργειας ή για λόγους ιστορικούς, αλλά γιατί η περίοδος αυτή έχει -και θα έχει για χρόνια- οδυνηρές επιπτώσεις στην καθημερινότητά μας και ιδιαίτερα των πιο αδύναμων συμπολιτών μας. Οι ερασιτεχνισμοί και οι ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ, που έπαιξε τη χώρα στα ζάρια, βύθισαν πάλι την οικονομία στην ύφεση, οδήγησαν σε σκληρά μέτρα και σε capital controls. Και, σαν να μην έφταναν αυτά, τα μέτρα του τρίτου μνημονίου ακολουθήθηκαν πρόσφατα από το τέταρτο μνημόνιο, στο οποίο οδήγησε το οικονομικό επιτελείο του κ. Τσίπρα, που, με την εξαίρεση του κ. Βαρουφάκη, είναι σχεδόν το ίδιο. Ολοι μαζί -Τσίπρας, Καμμένος, Βαρουφάκης- οδήγησαν την Ελλάδα σε χειρότερη θέση και κάνουν κάθε μέρα τους φτωχούς φτωχότερους.

 

*Αντιπρόεδρος ΝΔ βουλευτής Β’ Αθηνών

 

 

Αδωνις Γεωργιάδης*

 

Είναι αδύνατον ο ελληνικός λαός να μείνει στο σκοτάδι και να μη μάθει τι έγινε στις αρχές του 2015! Ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του, όπως φαίνεται, έπαιξαν την Ελλάδα στα ζάρια, έχασαν και φόρτωσαν τον λογαριασμό στον ελληνικό λαό. Ολα θα έρθουν στο φως, θέλουν δεν θέλουν.

*Αντιπρόεδρος ΝΔ, βουλευτής Β’ Αθηνών

 

 

Λευτέρης Αυγενάκης*

Η Εξεταστική Επιτροπή για την Οικονομία θα γίνει. Θα γίνει με τη νέα Βουλή, έχοντας η ΝΔ νωπή λαϊκή εντολή και τη συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων στο πλευρό της. Η αποσβεστική προθεσμία του Συντάγματος μπορεί να μην επιτρέπει την απόδοση ποινικών ευθυνών, ωστόσο στη συνείδηση των πολιτών τίποτα από όλα όσα έλαβαν χώρα το καταστροφικό εκείνο επτάμηνο δεν έχει παραγραφεί.

* Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ, βουλευτής Ηρακλείου

 

 

Χρίστος Δήμας*

Είναι προφανές ότι για το καταστροφικό α’ εξάμηνο του 2015 πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες. Οι κύριοι Τσίπρας – Βαρουφάκης και τα υπόλοιπα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου έπαιξαν την Ελλάδα στα ζάρια και η εμμονή τους κόστισε στη χώρα πάνω από 100 δισ. ευρώ. Οταν, όμως, έχεις κάνει τόσο καταστροφικά λάθη, το μόνο που θα έπρεπε να σου απομένει είναι να ζητήσεις συγγνώμη, να πας σπίτι σου και να ελπίζεις ότι δεν θα πας στο Ειδικό Δικαστήριο.

*Αν. τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης, βουλευτής ΝΔ Κορινθίας

 

 

Κώστας Καραγκούνης*

Δεν είμαι βέβαιος ότι έπαιξαν την Ελλάδα στα ζάρια, γιατί στα ζάρια οι πιθανότητες σε κάθε ζαριά είναι πενήντα – πενήντα. Εδώ, όμως, οι πιθανότητες ήταν εκατό τοις εκατό σε βάρος του ελληνικού λαού. Να το πω πιο απλά: Ποια δραχμή; Ακόμη και να ήθελαν, δεν μπορούσαν. Ο μόνος άνθρωπος στην Ελλάδα που δεν είχε αντιληφτεί ό,τι μπορούσε να αντιληφθεί η ευρωζώνη ήταν ο κ. Τσίπρας. Μπα, δεν έπαιξαν ζάρια! Ηταν πιο αυθεντικοί. Επαιξαν ελληνοπρεπή Καραγκιόζη. Ο μόνος Καραγκιόζης που ξέρω με εισιτήριο εκατό δισεκατομμύρια. Για όλα αυτά σύντομα θα δώσουν λόγο.

*Αν. τομεάρχης Δικαιοσύνης, βουλευτής ΝΔ Αιτωλοακαρνανίας

 

 

Νίκη Κεραμέως*

Η πραγματικότητα απέδειξε περίτρανα ότι η Νέα Δημοκρατία δεν κινδυνολογούσε, όταν προειδοποιούσε ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας -δυστυχώς- παίζει την τύχη της στα ζάρια. Οι πολίτες δικαιούνται να μάθουν την αλήθεια για τα τραγικά γεγονότα του 2015. Τις συνέπειές τους θα τις πληρώνουμε για πολλά χρόνια ακόμη. Η Νέα Δημοκρατία έχει δεσμευτεί, όταν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, να συστήσει Εξεταστική Επιτροπή για την αποκατάσταση της αλήθειας και τη διερεύνηση ευθυνών.

* Τομεάρχης Παιδείας ΝΔ, βουλευτής Επικρατείας ΝΔ

 

 

Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου*

Οι Ελληνες και οι Ελληνίδες δικαιούνται να μάθουν την αλήθεια για τη σκοτεινή περίοδο που ο κ. Τσίπας πειραματιζόταν με τη «θεωρία των παιγνίων» του κ. Βαρουφάκη. Ο ελληνικός λαός σύντομα θα τους απαντήσει ότι «έπαιξαν και έχασαν». Θέλουν δεν θέλουν, θα λογοδοτήσουν.

* Τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής, Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, βουλευτής ΝΔ Β’ Αθηνών

 

 

 

Γιώργος Δ. Ευθυμίου

 

Tags: No tags

Comments are closed.