Ο εφιάλτης της Αντιτρομοκρατικής για τους «αόρατους» παγιδευμένους με βόμβα φακέλους ξύπνησε. Οι τρομοκράτες κατάφεραν με τυφλό χτύπημα να εκραγεί μηχανισμός στα χέρια του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου της Ακαδημίας Αθηνών Λουκά Παπαδήμου, μέσα στο αυτοκίνητο στο οποίο ήταν συνοδηγός, ενώ επέβαιναν δύο συνεργάτες του, στη συμβολή των οδών Μάρνη και 3ης Σεπτεμβρίου. Οι άνδρες της ασφάλειάς του ακολουθούσαν με συνοδευτικό ΙΧ.
Η Αντιτρομοκρατική εκτιμά ότι έχουν σταλεί και άλλα παγιδευμένα δέματα και προσπαθεί να τα εντοπίσει σε κέντρα διαλογής και υποκαταστήματα των ΕΛΤΑ. Ολες οι αναλύσεις των αξιωματικών για τους τρομοκράτες που ήθελαν νεκρό τον πρώην πρωθυπουργό καταλήγουν στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», που σκόπευε να κάνει μπαράζ αποστολής τρομο-φακέλων στην Ευρώπη τον περασμένο Μάρτιο.
Ο παγιδευμένος φάκελος έχει μετατραπεί σε «χαρτοπόλεμο», αφού μετά την έκρηξη προκλήθηκε φωτιά και πλέον κομμάτι-κομμάτι προσπαθούν οι αστυνομικοί να τον συνθέσουν για να διαπιστώσουν τον «αποστολέα».
Το μεγάλο θέμα, τώρα, για τις αρχές ασφαλείας είναι το πώς έφτασε η βόμβα στα χέρια ενός ανθρώπου του οποίου το όνομα βρίσκεται σχεδόν σε όλες τις προκηρύξεις των τρομοκρατών, αλλά και σε σημειώσεις μελών τρομοκρατικών οργανώσεων που έχουν συλληφθεί.
Ο Λουκάς Παπαδήμος είχε φύγει από το γραφείο του στην Τράπεζα της Ελλάδος και μέσα στο αυτοκίνητο οι συνεργάτες του είχαν βάλει την αλληλογραφία του. Κάποιοι φάκελοι ήταν και από το γραφείο του στην Ακαδημία Αθηνών.
Το πρωτόκολλο ασφαλείας αναφέρει ότι αυτοί οι φάκελοι ελέγχονται από τα μηχανήματα που υπάρχουν στη Βουλή, αλλά και στην Τράπεζα της Ελλάδος! Οι συνεργάτες του κ. Παπαδήμου υποστηρίζουν ότι ήλεγξαν κανονικά τους φακέλους, χωρίς να υπάρχει τίποτα ύποπτο. Αν λοιπόν πράγματι ο έλεγχος έγινε σωστά, το πιο πιθανό είναι οι τρομοκράτες να γνωρίζουν και να εκμεταλλεύονται το ότι τα μηχανήματα X-Ray δεν ανιχνεύουν ποσότητα εκρηκτικής ύλης κάτω από 40 γραμμάρια. Το ίδιο είχε συμβεί και με τα μηχανήματα στο αεροδρόμιο όταν παγιδευμένοι φάκελοι είχαν «φύγει» από την Ελλάδα για το γραφείο του Σόιμπλε στη Γερμανία και του ΔΝΤ στο Παρίσι χωρίς να «χτυπήσουν τα X-Ray του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος».
Οι συνεργάτες του κ. Παπαδήμου θα δώσουν ακριβή ώρα που παρέλαβαν και ήλεγξαν την αλληλογραφία, και από τις ώρες που θα δηλώσουν θα ανατρέξουν οι αστυνομικοί στη μνήμη των ειδικών μηχανημάτων ώστε να διαπιστώσουν αν πράγματι έγινε ο έλεγχος που έπρεπε ή όχι. Θα ερευνηθεί και ποιος υπάλληλος ήλεγξε το μηχάνημα και πώς είναι δυνατόν να μην είδε έστω τα καλώδια του εκρηκτικού μηχανισμού.
Την ώρα της έκρηξης (ενώ το αυτοκίνητο είχε σταματήσει στο φανάρι) οι αερόσακοι άνοιξαν, με το ωστικό κύμα να εκτονώνεται όλο μέσα στο όχημα. Ο πρώην πρωθυπουργός άνοιξε την πόρτα και βγήκε έξω, ενώ ένας από τους αστυνομικούς του άρχισε να τρέχει για βοήθεια και τηλεφώνησε αμέσως στην Ασφάλεια υψηλών προσώπων, λέγοντας: «Εγινε έκρηξη, είναι τραυματίας ο κ. Παπαδήμος. Ελάτε γρήγορα».
Οι Αρχές πάντως κάνουν λόγο για χτύπημα χαμηλού επιχειρησιακού ρίσκου στην καρδιά της Αθήνας με στόχο για πρώτη φορά πρώην πρωθυπουργό!

Comments are closed.